Καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στους ελέγχους των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ επιδιώκει η κυβέρνηση για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση τους.

Το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΣΔΟΕ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη και του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου.

«Οι έλεγχοι θα προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας: «συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα».

Ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ έχουν καθοριστεί από το νόμο και ότι αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι υπάρχει καλύτερη συνεργασία σε ότι αφορά τι είδους στόχοι τίθενται και που επικεντρώνονται οι έλεγχοι.

Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από το μέχρι τώρα έργο σχετικά με τους ελέγχους και αισιόδοξος για την πορεία τους. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ήδη με νομοθετική διάταξη έχει επιτραπεί ο μερικός φορολογικός έλεγχος των φορολογούμενων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για όσους έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη σύσκεψη είπε ότι και οι οικονομικοί εισαγγελείς δέχθηκαν ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι έλεγχοι θα προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σε ερώτηση για το αν επαρκούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών ώστε να φέρουν σε πέρας τους ελέγχους είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μεγιστοποιήσει τον αριθμό τους.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του υπουργού Οικονομιών με τους οικονομικούς εισαγγελείς πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πρωτοβουλία των τελευταίων να αναθέσουν σε προϊσταμένους εφοριών ελέγχους υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ.