Με τον Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφτηκε τον Γ. Καμίνη στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, εξήρε το έργο του νυν δημάρχου Αθηναίων, ευχόμενος καλή επιτυχία στον νέο αγώνα που δίνει για την επανεκλογή του.

Ο Φ. Κουβέλης είπε ότι η απόφασή του να επισκεφθεί τον Γιώργο Καμίνη στο δημαρχείο «είναι μια κίνηση, είναι μια πράξη η οποία θέλει να καταδείξει την αμέριστη συμπαράσταση στον κ. Καμίνη και στο δικό του αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο και στους συνεργάτες του».

«Είναι μια κίνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η οποία καταγράφει με τον πιο σημαντικό, για εμάς, τρόπο ότι αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση, αυτός ο δήμαρχος, αυτοί οι συνεργάτες του, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι εκείνοι που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση όπως εμείς την θέλουμε αλλά και όπως πιστεύουμε ότι την διεκδικούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες όλης της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι ο Γιώργος Καμίνης υπηρέτησε και υπηρετεί την αντίληψη του κόμματος για μια χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε στο έργο του στον Δήμο, ιδιαίτερα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαίνεσε παράλληλα το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί επί δημαρχίας του Καμίνη και επισήμανε ότι ο δήμος κατάφερε να νοικοκυρέψει την πόλη, αλλά και να σηκώσει ανάστημα στις δυνάμεις που προσπαθούν να εκφασίσουν τη ζωή της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Φ. Κουβέλη για το έργο της δημοτικής αρχής και για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι φορέας αιχμής για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

««Ευχαριστώ τον κ. Κουβέλη για την πρωτοβουλία του να επισκεφτεί σήμερα τον δήμο Αθηναίων. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το έργο της δημοτικής αρχής, τα τρία χρόνια από την εκλογή μου. Του παρουσίασα το σχέδιο και το όραμά μας για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο της επόμενης πενταετίας. Συμφωνήσαμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας ανεξάρτητος και καθοριστικός θεσμός για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Τον ευχαριστώ και πάλι για την πρωτοβουλία του να μας τιμήσει με την επίσκεψη του στον δήμο Αθηναίων» είπε ο δήμαρχος της Αθήνας.