Το ανεξάντλητο οπλοστάσιο των τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και η διαφαινόμενη στρατολόγηση νέων προβληματίζουν τις Αρχές, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή και την αποκάλυψη του άγνωστου χτυπήματος στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής όπως και της δίωξης του κοινού ποινικού εγκλήματος δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους και μιλούν για έντονη στρατολόγηση νέων μελών σε συνδυασμό με συσπείρωση παλαιών στελεχών του λεγόμενου αντάρτικου πόλεων. Σε όλα αυτά προστίθεται ο ρόλος των ποινικών, που όπως εκτιμάται είναι οι προμηθευτές των όπλων.

Ωστόσο, η αποτυχημένη επίθεση των τρομοκρατών με ρουκέτα, με στόχο τις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz, έφερε στην επιφάνεια κενά στα ανακλαστικά της Αστυνομίας, αφού ο έλεγχος από την Αμεση Δράση στην περιοχή της έκρηξης το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, όταν ειδοποιήθηκε από κατοίκους που την άκουσαν, δεν είχε αποτέλεσμα και οι μαρτυρίες δεν ελέγχθηκαν περαιτέρω. Χθες, μετά τον εντοπισμό του κρατήρα που είχε ανοίξει η ρουκέτα σε χωράφι, οι πυροτεχνουργοί βρήκαν μεταλλικά κομμάτια τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από τη ρουκέτα.

Πάντως, ενδιαφέρον για τις Αρχές έχει το γεγονός ότι οι τρομοκράτες της ΟΛΑ έχουν ζητήματα με τη λειτουργικότητα των ρουκετών. Η πρώτη επίθεση με ρουκέτα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ απέτυχε λόγω αστοχίας υλικού. Και στη δεύτερη, η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας απέτυχε και όντας πιο προετοιμασμένοι χρησιμοποίησαν την εφεδρική που είχαν μαζί τους. Η ρουκέτα όχι μόνο δεν έπληξε τον στόχο, αλλά έπεσε αλλού με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολίτες, γεγονός που δείχνει απειρία.

Αυτό προκαλεί επίσης προβληματισμό στην Αντιτρομοκρατική, ως προς την «ταυτότητα» του χειριστή του ρουκετοβόλου. Στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας το 2007, την οποία είχε αναλάβει τότε ο Επαναστατικός Αγώνας, ο χειριστής του ρουκετοβόλου είχε πετύχει τον στόχο υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Και τότε η ρουκέτα είχε τρυπήσει το τζάμι, αλλά πάλι δεν είχε εκραγεί λόγω αστοχίας υλικού.