Στο έλεος των πλημμυρών βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι νοτιοδυτικές περιοχές της Βρετανίας με τις Αρχές της χώρας να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας, μετά τις προειδοποιήσεις για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και περίπου 1.600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Ισχυρότατοι άνεμοι αναμένεται να «χτυπήσουν» τα νοτιοδυτικά της χώρας και για τον λόγο αυτό οι Αρχές εξέδωσαν την πρώτη «κόκκινη προειδοποίηση» του χειμώνα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι οι περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας θα πληγούν από θυελλώδεις ανέμους με τις ριπές να φθάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένονται επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις και το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ο κόκκινος συναγερμός ισχύει από τις 13:30 ώς τις 21:00 (GMT) και σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, γι' αυτό και οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, καθώς αναμένεται να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε την Τρίτη 16 προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες, 14 στο Μπέρκσιρ και το Σάρεϊ -όπου ο ποταμός Τάμεσης υπερχείλισε- και 2 στο Σόμερσετ, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές.

Περίπου 850 κατοικίες πλημμύρισαν την περασμένη εβδομάδα και χιλιάδες άλλες κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν. Κάποιοι κάτοικοι έχουν καταγγείλει περιστατικά λεηλασιών στα σπίτια που έχουν εκκενωθεί.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση που έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες πλημμύρες.

Έντονη είναι η κριτική που δέχεται ο Κάμερον για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εν μέσω της κρίσης αυτής. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κοινοτήτων Έρικ Πικλς εμφανίστηκε να επιτίθεται φραστικά εναντίον της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από