Μεγάλη αεροπορική άσκηση με την ονομασία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κύπρο με τη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Στην άσκηση συμμετείχαν 38 ισραηλινά αεροσκάφη. Τριάντα δύο μαχητικά F-15 και F-16 κι έξι υποστήριξης (μεταξύ των οποίων και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού) της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πέταξαν χαμηλά πάνω από περιοχές νότια της Λεμεσού, στο Βασιλικό και πάνω από τη Χοιροκοιτία.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι ασκήσεις περιελάμβαναν και εικονικά προσβολές κατά επίγειων και θαλάσσιων στόχων και επεκτείνονταν μέχρι και την Πάφο.

Ο υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ευχαρίστησε θερμά τον ισραηλινό ομόλογό του «για την άψογη συνεργασία».

 
«Οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ» συνέχισε «μπαίνουν σε νέα φάση. Είμαι σίγουρος ότι ο στρατηγικός διάλογος που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, θα επιφέρει οφέλη και στις δύο χώρες και θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ενεργειακής ασφάλειας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από