Ένα από τα πιο κλασσικά ζευγάρια των τελευταίων χρόνων, θα βρεθεί και πάλι το βράδυ της Πέμπτης (20.00 –Novasports 3) στο ΣΕΦ. Ολυμπιακός και Εφές μόνο πέρυσι έπαιξαν επτά φορές και ουσιαστικά θα αρχίσουν από εκεί που τελείωσαν, τον περασμένο Απρίλιο. Με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να παίρνουν τότε απίστευτα αγχωτική πρόκριση στο 5ο παιχνίδι των πλέι οφ, ανατρέποντας μάλιστα διαφορά 15 πόντων για να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση για το Λονδίνο.Εκεί όπου στέφθηκαν για 3η φορά (δεύτερη συνεχόμενη) Πρωταθλητές Ευρώπης.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που έχει αποβάλλει το άγχος όπως παραδέχτηκε ο Κώστας Βασιλειάδης. Έχει σίγουρα ποιότητα και από τότε που πήγε ο κύριος Αγγέλου έχει βελτιώσει κάποια πράγματα. Αυτό που έχει καταφέρει ο κόουτς είναι πιστεύω να δίνει έμφαση στην προπόνηση, αλλά έκανε και σημαντικές αλλαγές ενώ επέστρεψε και ο Γκονλούμ. Είναι μια άλλη ομάδα επί Αγγέλου, με εξαιρετική ψυχολογία, προέρχεται από δύο νίκες και έχει μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας βγάζοντας το καπέλο στον προκάτοχό του στο τεχνικό τιμ των Πρωταθλητών Ευρώπης (ως συνεργάτης του Ντούσαν Ιβκοβιτς) Βαγγέλη Αγγέλου.
«Η Εφές έχει πλέον μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της, δεν τα παρατάει και επιμένει στο ματς. Στο τεχνικό μέρος είναι μία ομάδα που πάει σε λίγες σχετικά κατοχές στην επίθεση και προσπαθεί να παίξει καλή άμυνα» συνέχισε ο κόουτς Μπαρτζώκας που διαβεβαίωσε πως δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή νέες μεταγραφές.

«Είμαστε ευχαριστημένοι όπως είμαστε και κύριο μέλημα μας είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό με αυτό το ρόστερ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Θυμίζω άλλωστε ότι οι ως τώρα μεταγραφικές μας κινήσεις είχαν άμεση σχέση και με τους τραυματισμούς. Ακόμα και η μεταγραφή του Καββαδά. Είναι προφανές ότι αν ο Πέτγουεϊ ή ο Λο δεν είχαν τραυματιστεί ο Ολυμπιακός θα τελείωνε τη χρονιά, όπως άρχισε. Όσο για κάποια δημοσιεύματα στο εξωτερικό (για Ντραγκίσεβιτς, Σερμαντίνι, ακόμα και για…γκάρντ) είναι να γελάς πολλές φορές με αυτά»,κατέληξε ο κόουτς που είδε και τον Γιώργο Πρίντεζη να προπονείται την Τετάρτη το βράδυ παρά την ταλαιπωρία που είχε περάσει με την αμυγδαλίτιδα την Τρίτη για την οποία χρειάστηκε να μπει μέχρι και στο νοσοκομείο. Έτσι θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής.

«Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης τις τελευταίες δύο σεζόν. Και αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι τους θα πρέπει να είμαστε ψυχικά και σωματικά έτοιμοι. Επίσης, η συγκέντρωση είναι απαραίτητη και αν θέλουμε, λοιπόν να φανούμε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο τον αγώνα» τόνισε ο Βαγγέλης Αγγέλου που επέστρεψε σε γνώριμα μέρη και είδε μόνο φίλους στο ΣΕΦ.