Ηταν μια συνέντευξη Τύπου με πολλά χαμόγελα. Η προβολή στο διαγωνιστικό τμήμα του 64ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό Ψάρι» άφησε τους ειδικούς του χώρου ικανοποιημένους και ήδη κάποιοι μιλούν για την (ανα)γέννηση του ελληνικού φιμλ-νουάρ, στον βαθμό μάλιστα που ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής Βαγγέλης Μουρίκης να θεωρείται ένα από τα φαβορί για βραβείο ερμηνείας στη Μπερλινάλε.

«Εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο ήρωας. Μου αρέσει η στάση του, μου αρέσει η ηθική του, μου αρέσει το κύμα που αφήνει πίσω του» τόνισε ο Βαγγέλης Μουρίκης σε τούρκο δημοσιογράφο, ενώ ο παραγωγός Χρήστος Κωνσταντακόπουλος σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως «οι ελληνικές ταινίες έχουν κέρδος, αρκεί να προχωρά κανείς με ανοιχτό μυαλό. Είναι μικρές ταινίες, δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις με την έννοια ότι θα φέρουν πίσω τα χρήματα που κόστισαν. Η συγκεκριμένη ταινία είναι πιο μεγάλη αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα κερδοφορήσει».

Ωστόσο κάθε συνέντευξη Τύπου ως τώρα για το «Μικρό Ψάρι», με τις μεγάλες προσδοκίες, του Οικονομίδη, υπήρξε μια επιτυχία.

Πριν από λίγες ημέρες οφωτογράφος του πρακτορείου Fos Photos, Μενέλαος Μυρίλλας, παρακολούθησε μια άλλη παρουσίαση της ταινίας του Οικονομίδη στην Αθήνα και μετέφερε το (πανηγυρικό) κλίμα χωρίς λόγια το κλίμα.