Σε ντόμινο, με το ένα μέτωπο να διαδέχεται το άλλο, εξελίσσεται η υπόθεση της τρομοκρατίας. Λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά, η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με Καλάσνικοφ στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι και ταυτόχρονα αποκάλυψε και ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη. Η επίθεση δεν είχε γίνει αντιληπτή, καθώς η ρουκέτα είχε καταλήξει σε χωράφι, 300 μέτρα από το κτιριακό συγκρότημα της εταιρείας.

Ο Σακκάς είναι το τέταρτο πρόσωπο που εξαφανίζεται, μετά τους καταδικασμένους τρομοκράτες Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και Χριστόδουλο Ξηρό. Ο 30χρονος, που συνελήφθη το 2010 και ακόμη δεν έχει δικαστεί –παρότι έμεινε προφυλακισμένους επί 32 μήνες -, παραβίασε τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα όμως έντονο προβληματισμό προκαλεί και η αποκάλυψη του οπλοστασίου της οργάνωσης DHKP-C, που δρα στην Τουρκία, και οι τέσσερις συλλήψεις που ακολούθησαν.

Δύο από τους συλληφθέντες, μάλιστα, φέρονται ως κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ ο ένας αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο τόσο στην υπόθεση μεταφοράς όπλων από τη Χίο στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι όσο και στην αιματηρή έκρηξη σε διαμέρισμα-γιάφκα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2011.

Σε αυτό το σκηνικό συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά από συστάσεώς του (προβλέπεται με νόμο από το 2008) το Συμβούλιο Πληροφοριών της ΕΥΠ. Πρόκειται για όργανο στο οποίο μετέχουν, εκτός από την ΕΥΠ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού για την εκτίμηση του διεθνούς και του εγχώριου τρομοκρατικού κινδύνου. «Διαρκής εγρήγορση» ήταν το μήνυμα της συνεδρίασης.