Δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο Γέιλ ανακοίνωσε την Τετάρτη, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οπως ανακοινώθηκε, θα υποστηρίξει βασικές προτεραιότητες της Σχολής Καλών Τεχνών, καθιερώνοντας παράλληλα τη μόνιμη πρυτανική έδρα Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η δωρεά γίνεται, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα ενισχύσει την εξέχουσα θέση και την παρουσία του Πανεπιστημίου Γέιλ στη διεθνή κοινότητα καλών τεχνών.

Μία δεύτερη δωρεά, ύψους 900.000 δολαρίων, δίνεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ίδρυση προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών, προγράμματος υποτροφιών για διεθνείς φοιτητές, καθώς και τη δημιουργία του Dean’s Resource Fund (Πρυτανικό Ταμείο Πόρων).

Το Γέιλ και το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα διοργανώσουν επίσημη εκδήλωση στο πανεπιστήμιο τον Μάιο για να αναγνωρίσουν τη νέα δωρεά, καθώς και τη συνολική υποστήριξη του πανεπιστημίου από το Ίδρυμα.

Με τις παραπάνω δωρεές η συνολική συνεισφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Πανεπιστήμιο Γέιλ αγγίζει τα 14 εκατ. δολάρια. Το 2007, δωρεά του Ιδρύματος οδήγησε στη δημιουργία του Κέντρου «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί το Κέντρο για τη Μελέτη της Παγκοσμιοποίησης, έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα υποτροφιών του Yale College, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Peabody, καθώς και το Κέντρο Μελέτης Παιδιού του Πανεπιστημίου.