Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που κάνουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι γιατροί για να τον ξυπνήσουν από το τεχνητό κώμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του και να του μιλά, κατά τις οδηγίες των γιατρών.

Οπως όμως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ασθενείς στην κατάσταση του Σουμάχερ έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης όταν ακούν συνέχεια μια γνώριμη φωνή.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και έκτοτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τεχνητού κώματος.

Στις 30 Ιανουαρίου οι θεράποντες ιατροί ξεκίνησαν τη σταδιακή μείωση των φαρμάκων της νάρκωσης που του χορηγούνται προκειμένου σταδιακά να ξυπνήσει.

Η Σαμπίνε Κεμ, εκπρόσωπος του γερμανού πιλότου της F1, είχε δηλώσει τότε πως «η διαδικασία της αφύπνισής του μπορεί να πάρει πολύ χρόνο».

Μάλιστα τα πρώτα 24ωρα μετά την έναρξη της διαδικασίας αφύπνισης, δημοσιεύματα της γαλλικής εφημερίδας L’ Equipe και του δικτύου SkyNews ήταν ενθαρρυντικά καθώς υποστήριξαν ότι ο Σουμάχερ είχε αρχίσει να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα.