Στον κόσμο του twitter βρίσκεις μαργαριτάρια κι ένα από τα ωραιότερα που έχουν ειπωθεί για τον MVP του 39ου τελικού Κυπέλλου Ελλάδας γράφτηκε από οπαδό τού Παναθηναϊκού. «Καμιά μέρα θα πέσει κάποιος προβολέας στο ΟΑΚΑ και ο Ραμέλ θα μας πει: «Εγώ σας τον έδειχνα καιρό»».

Ο Αμερικανός, ο οποίος στα 34 του έγινε παίκτης Ευρωλίγκας, φυσικά και δεν δείχνει κάποιον προβολέα, ούτε κάτι άλλο. Επικοινωνεί με τον Θεό στον οποίο πιστεύει σε τέτοιο βαθμό που για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί θρησκόληπτος.

Ο Ραμέλ Κέρι, όπως προφέρεται σωστά το ονοματεπώνυμό του (και όχι Κάρι), κάνει την προσευχή του πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Πριν από το φαγητό του, τους αγώνες, τον ύπνο του. Αγωνιστικά το εντυπωσιακό είναι πως την ηρεμία που έχει ο 34χρονος όταν «μιλάει» στον Θεό τη βγάζει και στο παιχνίδι του.

Με στυλ που θυμίζει το ράθυμο παιχνίδι που είχε ο Μίτσελ Ουίγκινς όταν έπαιζε άμυνα (ή κινούνταν δίχως μπάλα), ο Κέρι σουτάρει με υψηλά ποσοστά και δίνει λύσεις στην επιθετική (δυσ)λειτουργία του Παναθηναϊκού. Με τον Ούκιτς να έχει προβλήματα στους αχιλλείους και τον Παππά να μη βρίσκεται στο rotation του Πεδουλάκη, ο Κέρι από ένας γυρολόγος της άγονης γραμμής είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παίκτης της πράσινης περιφέρειας. Αν μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερο, αρκετά θα ήταν διαφορετικά στο παιχνίδι του ΠΑΟ, αλλά το όπλο του Αμερικανού είναι το σουτ. Ετσι έβγαζε το ψωμί του από το Μεξικό ώς την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα ώς τα βάθη της Τουρκίας και όπου άλλου αγωνίστηκε έως σήμερα.