Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκ των κορυφαίων αθλητών παγκοσμίως στη χιονοσανίδα, ο Αμερικανός Σόν Γουάιτ, που ετοιμάζεται να φορέσει στο λαιμό του ένα τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο (στο half pipe) πριν από λίγες μέρες απέσυρε τη συμμετοχή του από το νέο αγώνισμα που προστέθηκε στο Σότσι.
Πρόκειται για το περίφημο slopestyle, στο οποίο οι αθλητές κατεβαίνουν μια μεγάλη πίστα, με συνεχόμενα άλματα, και χορευτικές φιγούρες, η οποίας θυμίζει μια γιγαντιαία νεροτσουλήθρα με απότομες άκρες…
Οι πιο έμπειροι αθλητές έχουν χαρακτηρίσει πολύ επικίνδυνη τη διαδρομή και ακόμα και ο Σον Γουάιτ σε κάποια από τις προπονήσεις του (πριν αποσυρθεί), είχε χτυπήσει στον καρπό. Δεν ήθελε να ρισκάρει λοιπόν και να χάσει την ευκαιρία να πάρει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του μισού σωλήνα (half pipe) όπου οι αθλητές επιχειρούν άλματα και φιγούρες κατεβαίνοντας μια ημικυλινδρική χιονισμένη πίστα.
Αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ακόμα και για..δειλία, επειδή ξέρει ότι εκεί δεν μπορεί να νικήσει όπως έγραψε το Twitterο Καναδός (και από τα φαβορί για το χρυσό) Σεμπαστιάν Τουτάν.
Και όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Νορβηγού Τόρστεϊν Χόργκμο (ο 26χρονος, από τα φαβορί για μετάλλια, υπέστη κάταγμα στην κλείδα) και το απόγευμα της Τρίτης της Καναδής Γιούκι Τσομπότα, μάλλον δικαιώνουν την «Ιπτάμενη Ντομάτα» όπως είναι το παρατσούκλι του Σόν Γουάιτ, λόγω της πλούσιας κατακόκκινης κόμης του.

Στο σχετικό βίντεο που τράβηξε με κάμερα στο κράνος ο Ρώσος Αλεξέι Ντιμίτριεφ, φαίνεται η δυσκολία της πίστας.