Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.Η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου είχε λάβει λίγες ώρες νωρίτερα το πράσινο φως από τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση-πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει» δήλωσε οΑρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος διετέλεσε υπουργός Τουρισμού και Παιδείας στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

«Αν προταθώ για οποιαδήποτε μάχη, θα δώσω τις υπηρεσίες μου. Αγαπώ την Αθήνα, είναι η πόλη που κατοικώ» είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του κόμματος.

Ωστόσο ένας νέος γαλάζιος εμφύλιος – μετά από αυτόν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του Γιάννη Ιωαννίδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα – αναμένεται να διεξαχθεί στον δήμο Αθηναίων καθώς μετά την ανακοίνωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος της πόλης, έσπευσε να ανακοινώσει και τη δική του υποψηφιότητα!

«Οποιος καταθέτει υποψηφιότητα καταθέτει» ήταν το λακωνικό σχόλιο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όταν ρωτήθηκε το βράδυ στη Βουλή από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στη ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει επανέλθει στην υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη. Πηγές αναφέρουν ότι οι παρασκηνιακές συζητήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή τους και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι έχει άριστες σχέσεις με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη!