Ολη η τουριστική Ελλάδα σε μια ιστοσελίδα! Το www.discovergreece.com, η πιο πλήρης ιστοσελίδα για τον ελληνικό τουρισμό, είναι επισήμως από την Τρίτη στον «αέρα», έχοντας ως κύρια αποστολή να συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Η ιστοσελίδα discovergreece.com αποτελεί ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία της εταιρείας Marketing Greece, την οποία δημιούργησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προκειμένου να ενισχύσει τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές.

Μέσω της discovergreece.com οι ξένοι τουρίστες από όλα τα σημεία της γης θα μπορούν πλέον να κάνουν ακόμα και on line – απευθείας κρατήσεις, για όποιο σημείο της Ελλάδας επιθυμούν, έχοντας στη διάθεσή τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (για τον προορισμό, τη γαστρονομία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα καταλύματα κ.λπ).

«Η Marketing Greece ενισχύει δυναμικά την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με το λανσάρισμα του discovergreece.com», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας και του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στην ειδική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Η δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο τζίρο. Από τα 12 δισ. ευρώ των περσινών εσόδων του ελληνικού τουρισμού, τα 11 δισ. ευρώ οφείλονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς ο τζίρος των 100 μεγαλύτερων ξενοδοχείων δεν ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, μια ετήσια επένδυση ύψους 1,5 -2 εκατ. ευρώ στην Marketing Greece, θα δημιουργεί ελάχιστη προστιθέμενη αξία στην προβολή του ελληνικού τουρισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υψηλής ποιότητας διαδραστική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τη discovergreece.com, λαμβάνοντας υπόψη τις πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς σε ότι αφορά το μάρκετινγκ τουριστικού προϊόντος και προορισμού.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους ελληνικούς προορισμούς και να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα συναρπαστικό κόσμο εικόνων και πληροφοριών για πάνω από 120 τουριστικούς προορισμούς και πάνω από 30 θεματικές ενότητες.

Μέσα από τις σελίδες του discovergreece.com η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ένα σύνολο μοναδικών εμπειριών, που ξεδιπλώνονται στον επισκέπτη μέσα από 60 videos, πάνω από 3.000 φωτογραφίες και 130.000 λέξεις περιεχομένου σε πέντε γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά σήμερα και πολύ σύντομα στα γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά), καλώντας τον να σχεδιάσει το ταξίδι του εύκολα και γρήγορα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της discovergreece.com, «πέρα από την ευκολία που προσφέρει στο χρήστη, από την επιλογή του προορισμού μέχρι την οργάνωση του ταξιδιού, μέσω ενός ενσωματωμένου booking engine, το στοιχείο υπεροχής της είναι ότι προσφέρει αυτό ακριβώς που ζητάει ο σύγχρονος επισκέπτης: Μοναδικές εμπειρίες!»

Αναπτύσσοντας την ιστοσελίδα η ομάδα της Marketing Greece εστίασε στην προβολή των ελληνικών προορισμών και θεματικών ενοτήτων, με τρόπο που να μαγνητίζει τον επισκέπτη και να τον προσκαλεί να ανακαλύψει τις ομορφιές της Ελλάδας από κοντά.

«Το στοιχείο διαφοροποίησης και η υπεραξία του discovergreece.com είναι η εστίαση στην προϊοντική διάσταση του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Μarketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης και πρόσθεσε: «παραδίδουμε στο παγκόσμιο κοινό ένα website που ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και πρακτικές ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Tο discovergreece.com θα δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα υποστηρικτών του ελληνικού τουρισμού, που θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και θα συμβάλει σε νέα ρεκόρ θετικών αποτελεσμάτων για τον τουρισμό της χώρας μας».