Επίθεση εναντίον των ποδοσφαιριστών του Αμβούργου εξαπέλυσαν οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από τη Χέρτα με 3-0, που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στη Β’ κατηγορία. Δύο ακόμα μεγάλα ονόματα, η Βέρντερ Βρέμης και η Στουτγάρδη, ζουν με την αγωνία του υποβιβασμού.

Το Αμβούργο είναι η μοναδική ομάδα που είναι παρούσα στην Μπουντεσλίγκα από την ίδρυσή της το 1963, αλλά φέτος κινδυνεύει άμεσα να χάσει αυτό το προνόμιο. Οι έξι συνεχόμενες ήττες και τα 47 γκολ που έχει δεχτεί σε 20 αγώνες αποτελούν αρνητικά ρεκόρ συλλόγου, ενώ στη βαθμολογία βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Μετά την ήττα από τη Χέρτα περίπου 300 οπαδοί του Αμβούργου πολιόρκησαν τους ποδοσφαιριστές έξω από την Ιμτεκ Αρένα. Τους πέταξαν αβγά, μπίρες, χτύπησαν στο κεφάλι τον Ζακ Ζοουά Νταογκαρί ο οποίος κατέρρευσε, ενώ λογομάχησαν με τον αρχηγό Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει όταν εισήλθαν στο πάρκινγκ που είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους οι ποδοσφαιριστές και προσπάθησαν να τους προκαλέσουν ζημιές. Η διαμαρτυρία των οπαδών της γερμανικής ομάδας κατέληξε σε μεταξύ τους σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς και τη σύλληψη δύο ταραξιών.

Η Στουτγάρδη κινείται σε παράλληλους δρόμους με αυτούς του Αμβούργου. Χθες υποχρεώθηκε στην πέμπτη σερί ήττα της, αυτή τη φορά στην έδρα της από την Αουγκσμπουργκ με 4-1 και απέχει δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εναν βαθμό περισσότερο από τη Στουτγάρδη έχει η Βέρντερ που επίσης συνετρίβη εντός έδρας από την Ντόρτμουντ με 5-1.

Με τη βοήθεια αυτήν τη φορά και της τύχης, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Μπάγερν ξεπέρασε και το εμπόδιο της Νυρεμβέργης (2-0) φτάνοντας στη 12η σερί νίκη της. Ταυτόχρονα αύξησε στους 45 τον αριθμό των αήττητων αγώνων της στην Μπουντεσλίγκα που φυσικά αποτελεί ρεκόρ.

Στα άλλα παιχνίδια: Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 0-1, Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 3-0, Φρανκφούρτη-Μπράουνσβαϊγκ 3-0, Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1, Σάλκε-Αννόβερο 2-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 56, Λεβερκούζεν 43, Ντόρτμουντ 39.