Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) έθεσε σε συναγερμό σήμερα Κυριακή τις αντιτρομοκρατικές της μονάδες ύστερα από «την ραγδαία αύξηση απροσδιόριστων απειλών», όπως η ίδια ανακοίνωσε,  εναντίον ευαίσθητων στόχων, περιλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας, αεροδρομίων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δεν είναι, πάντως, σαφές αν η ασυνήθιστη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της SBU συνδέεται με τις ταραχές που σημειώνονται στη χώρα και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η ανακοίνωση περιγράφει την απόφαση αυτή ως προληπτικό μέτρο και αναφέρει: «Το αντιτρομοκρατικό κέντρο της SBU, σύμφωνα με τον νόμο, είναι υποχρεωμένο να θέσει σε ετοιμότητα αντιτρομοκρατικές μονάδες στην επικράτεια της χώρας».
Προσθέτει ότι περισσότερο κινδυνεύουν με επίθεση διεθνή αεροδρόμια, σταθμοί παραγωγής ατομικής ενέργειας και σιδηροδρομικοί σταθμοί και σταθμοί λεωφορείων σε μεγάλες πόλεις.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας...αποσκοπούν μόνο στο να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και να σταματήσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες με τρομοκρατικό στόχο. Αυτά τα μέτρα είναι διαφανή και κυρίως προληπτικού χαρακτήρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος ύστερα από δύο μήνες και πλέον ταραχών και τις καταλήψεις από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές δημόσιων κτιρίων στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις, οι οποίοι και ζητούν την παραίτησή του.

Την Παρασκευή, ένας ουκρανός επίδοξος αεροπειρατής που επέβαινε σε πτήση από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη, απειλώντας ότι θα ανατινάξει το αεροπλάνο, ζήτησε από τον πιλότο να κατευθυνθεί στο Σότσι της Ρωσίας όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες , την ώρα που πραγματοποιούνταν η τελετή έναρξης. Στη συνέχεια συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από