Ο Ουκρανός που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία και να κατευθύνει αεροπλάνο στο Σότσι, έμοιαζε «διαταραγμένος» και είπε πως ήθελε να «σώσει» τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ο οποίος είναι «όμηρος» του Πούτιν. Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από δηλώσεις ουκρανού αξιωματούχου που γνώριζε τον δράστη.

«Ο κατηγορούμενος για αεροπειρατεία Αρτέμ Κοζλόφ πρόκειται να εξετασθεί από ψυχιάτρους»  δήλωσε ο Ιβάν Βαρτσένκο, περιφερειακός σύμβουλος του Χάρκοβο και μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Μπατκίβστσινα.

Ο Βαρτσένκο παραδέχθηκε πως τον γνωρίζει και αφηγήθηκε πως ο Κοζλόφ, ένας διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής του Χάρκοβο ο οποίος εργαζόταν ως σχεδιαστής ιστοσελίδων, είχε τον τελευταίο καιρό «συμπεριφορά όχι εντελώς φυσιολογική».

Την παραμονή της απόπειράς του να καταλάβει ένα τουρκικό αεροπλάνο ανάμεσα στο Χάρκοβο και την Κωνσταντινούπολη, είχε πει σε πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Βαρτσένκο, ότι ο ουκρανός πρόεδρος είναι «όμηρος» του Πούτιν και ότι είναι απαραίτητο να τον «σώσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Κοζλόφ συνελήφθη την Παρασκευή από την τουρκική αστυνομία κατά την προσγείωση του αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη και ανακρίθηκε για τα κίνητρά του και την ενδεχόμενη ύπαρξη συνεργών.

Στο αεροπλάνο δεν βρέθηκαν ούτε εκρηκτικά ούτε όπλα. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των επιβατών, ο Ουκρανός είχε επιχειρήσει χωρίς επιτυχία να μπει στο πιλοτήριο, ισχυριζόμενος ότι έχει μια βόμβα και ζητώντας να κατευθυνθεί το αεροπλάνο στο Σότσι, τη στιγμή που ξεκινούσαν εκεί οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών SBU επικαλέσθηκαν επίσης μια φράση που αποδίδεται στον Κοζλόφ, ο οποίος φέρεται ότι δήλωσε μέσα στο αεροπλάνο πως «ο Πούτιν και ο Γιανουκόβιτς έχουν αίμα στα χέρια τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από