Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχοντας πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες κατόρθωσε στο β΄ ημίχρονο να επιβάλλει το ρυθμό του παιχνιδιού του και να ισοπεδώσει στη Βέροια την ομώνυμη ομάδα με το επιβλητικό 5-0. Οι Ερυθρόλευκοι αφιέρωσαν τη νίκη στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

Πέρασαν 33 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της μεγαλύτερης τραγωδίας που σημάδεψε τα ελληνικά γήπεδα (8-2-1981) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σήκωσαν πανό στον αγωνιστικό προς την πλευρά των οπαδών τους που έγραφε: «Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές φορούσαν περιβραχιόνια που αναγραφόταν η ημερομηνία της τραγωδίας.

Στο Ανφιλιντ, οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο ματς με την Αρσεναλ το Σάββατο, είχαν αναρτήσει στην εξέδρα πανό για την τραγωδία της Θύρας 7 με τους 21 νεκρούς και αυτή του Χίλσμπορο για την Λίβερπουλ με τους 96 νεκρούς για να αποτίσουν φόρο τιμής. Το πανό έγραφε: «21+96, you ll never walk alone.

Στο ματς στη Βέροια την παράσταση έκλεψε ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό.

Ηταν ο παίκτης που βρήκε πρώτος το δρόμο προς τα δίχτυα της Βέροιας και ο σούπερ δημιουργός καθώς έδωσε τρεις ασίστ. Μεγάλη συμμετοχή στο θρίαμβο του Ολυμπιακού είχαν οι αλλαγές του Μίτσελ στο β΄ ημίχρονο, Ολαϊτάν (σημείωσε δύο γκολ), Μανιάτης (σκοράρισε μία φορά), Ιμπαγάσα. Ο αργεντινός βοήθησε τα μέγιστα στον δημιουργικό τομέα. Ο παραγουανός εξτρέμ Ερνάν Πέρες έκανε ντεμπούτο στην 11άδα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μίτσελ έφθασε τα 70 γκολ και πηγαίνει ολοταχώς για να καταρρίψει το ρεκόρ της καλύτερης επίθεσης που έχει η ομάδα του Νίκου Γουλανδρή την σεζόν 1973-1974: 102 γκολ. Παράλληλα κυνηγάει και το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας που έχει τη σεζόν 1972-1973 (13 γκολ). Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μέχρι τώρα 7 γκολ.

Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καλό θέαμα στο α΄ ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν μπλοκάρει τα ατού του Ολυμπιακού και μάλιστα στο 4΄ χρειάστηκε η επέμβαση του Ρομπέρτο από το σουτ του Βεργώνη.

Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια: Πέρες (24΄), Σάμαρης (33΄), Ντομίνγκες (45+). Ο Μίτσελ έβαλε τις φωνές στην ανάπαυλα και κέντρισε τον εγωισμό των παικτών του.

Παράλληλα η είσοδος των Ολαϊτάν, Μανιάτη (58΄), Ιμπαγάσα (71΄) έδωσε μεγάλη ώθηση στην επίθεση του Ολυμπιακού. Το τελικό 5-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα της συνάντησης.

Στο 59΄ οι Ολαϊτάν-Μανιάτης άλλαξαν τη μπάλα. Ο νιγηριανός έβγαλε σέντρα και ο Ντομίνγκες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην αρχή της φάσης ο Ολαϊτάν ήταν οφσάιντ. Δέκα λεπτά αργότερα (69΄), ο Ντομίνγκες έβγαλε σέντρα και ο Πέρες από κοντά έγραψε το 2-0. Ο Ντομίνγκες εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τζημογιάννη στο 71΄, τροφοδότησε τον Ολαϊτάν ο οποίος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε

3-0. Στο 85΄ ήταν η σειρά του Μανιάτη να χριστεί σκόρερ. Ο Ιμπαγάσα έδωσε πάσα στον Ντομίνγκες, ο οποίος έβγαλε σέντρα. Ο Μανιάτης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας και έκανε το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (92΄) ο Ολαϊτάν από πάσα του Παπάζογλου.

Η Βέροια είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι από τον Μπαργκάν (87΄). Η πειραϊκή ομάδα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Σέποβιτς (55΄), Νομίνγκες (77΄).

Κίτρινη κάρτα: Μαρκάνο.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57΄ λόγω τραυματισμού Ντόγος), Οστοϊτς, Βέρτζος (51΄ λόγω τραυματισμού Τζημογιάννης), Βεργώνης, Μάνος, Καλτσάς, (61΄ Γκονσάλβες), Παυλίδης, Μπαργκάν, Μπεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης (58΄ Μανιάτης), Κάμπελ (71΄ Ιμπαγάσα), Πέρες, Ντομίνγκες, Σέποβιτς (58΄ Ολαϊτάν).