Στο κλειστό γήπεδο της Δράμας ωριμάζει σαν κρασί σε βαρέλι μια ομάδα μπάσκετ, που λογικά θα έπρεπε να είναι καμάρι για τους κατοίκους της πόλης. Αν και ο ΚΑΟΔ είναι η μοναδική ομάδα της Δράμας που αγωνίζεται σε πρώτη εθνική κατηγορία και η ιστορική Δόξα χαροπαλεύει στη Football League, οι Δραμινοί δεν τον έχουν αγκαλιάσει. Το «Δ. Κραχτίδης» γεμίζει μόνο στα ματς με τους μεγάλους της Αθήνας.

Σε πείσμα της συμπεριφοράς των Δραμινών, ο ΚΑΟΔ που πρωτοεμφανίστηκε στην Α1 πριν από τρεις σεζόν και τις δύο πρώτες έχασε στην ισοβαθμία μια θέση στα πλέι-οφ, κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος, ενώ αποτελεί για την μπασκετική κοινωνία της Ελλάδας μία από τις πρώτες επιλογές. Βασικός υπεύθυνος για να συμβαίνουν όλα αυτά στον ΚΑΟΔ, που νίκησε τον Ολυμπιακό και «λύγισε» από ατυχία και κατόπιν παράτασης από τον Παναθηναϊκό, ένας λάτρης του αθλήματος, ο οινολόγος Βασίλης Τσακτσαρλής.

Ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του μαζί με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου δημιούργησαν το 199 στις πλαγιές του Παγγαίου έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, όπου παράγεται ο γνωστός οίνος Βιβλία Χώρα. Ερωτευμένος με το μπάσκετ όσο και με τα αμπέλια, ο κ. Τσακτσαρλής θέλει να κάνει τη Δράμα… Μπασκετική Χώρα. Με εξ απορρήτων του και προεδρεύοντα της ΚΑΕ τον Αριστείδη Ιωαννίδη, έχουν φτιάξει μια «νοικοκυρέμενη» ομάδα, που έχει καλό όνομα και στα οικονομικά αλλά και στα αγωνιστικά.

Ο ΚΑΟΔ είναι από τις ελάχιστες ομάδες που πληρώνουν την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, ενώ αγωνιστικά έχοντας αξιόλογη πορεία και αποδίδοντας καλό μπάσκετ, έχει εκτινάξει το κασέ πολλών παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του. Αλήθεια είναι πως η συγκυρία στα ματς με τους «αιωνίους» ήταν ευνοϊκή για την ομάδα του Μάρκοβιτς. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Δράμα ύστερα από το στραπάτσο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟ και ηττήθηκε, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε εκεί τέσσερις ημέρες πριν από τον τελικό και είχε έλλειμμα συγκέντρωσης. Ακόμη κι έτσι, ο ΚΑΟΔ θεωρείται ομάδα-κόσμημα για την Α1 και φιλοδοξεί να πείσει τους Δραμινούς να της δώσουν αυτό που αξίζει…