Μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – μια κίνηση που προκάλεσε νευρική κρίση στη ΝΔ καθώς δεν είχε την έγκριση της Συγγρού – ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης έσπευσε να δημοσιοποιήσει τη δική του πρόθεση να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση.

Η κίνηση του Ιωαννίδη, που μοιάζει να έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου, προεξοφλεί έναν οδυνηρό γαλάζιο εμφύλιο σε μια περιφέρεια που παραδοσιακά ήταν ένα προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέχει τη θέση του περιφερειάρχη μετά την αποπομπή του Παναγιώτη Ψωμιάδη και μάλιστα υποστηρίζεται από την πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων. Ο Τζιτζικώστας είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Μαξίμου το φθινόπωρο όταν είχε προσκαλέσει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τη Χρυσή Αυγή και είχε απαντήσει στις αντιδράσεις τότε ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε να αρνηθεί την πρόσκληση και στο ΠΑΣΟΚ «λόγω Τσοχατζόπουλου».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος εκτός από διακεκριμένος και πολυνίκης προπονητής του μπάσκετ έχει διατελέσει και υφυπουργός Αθλητισμού, σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από το πολιτικό του γραφείο, σημείωσε:

«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

» Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

» Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά «τείχη», όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.

» Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».