Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση την Παρασκευή του Γιάννη Ιωαννίδη ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας – ανακοίνωση που από τη μία επισημοποίησε τον γαλάζιο εμφύλιο και από την άλλη άφησε ένα κενό στο θέμα του ποιου θα κατεβάσει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης – παρενέβη ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Εάν η Νέα Δημοκρατία πραγματικά ήθελε να κερδίσει με σιγουριά το Δήμο Θεσσαλονίκης είχε νικητή: τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η αλήθεια ενοχλεί, πρέπει όμως κάποια στιγμή να λέγεται. Υπάρχουν και όρια» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Ψωμιάδης ο οποίος είχε παυτεί από τη θέση του περιφερειάρχη λόγω καταδίκης του από δικαστήριο.

Η δήλωση του Ψωμιάδη αναδεικνύει πάντως το κενό που έχει η ΝΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς με τον Ιωαννίδη να διεκδικεί την περιφέρεια και τον Κώστα Γκιουλέκα – που είχε παλέψει και χάσει το 2010 απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη – στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσωπο για να κατεβάσει.

Το όνομα της Ελενας Ράπτη συζητήθηκε.

Ωστόσο στελέχη της Συγγρού προεξοφλούσαν την Παρασκευή ότι είναι πιθανό η ΝΔ να στηρίξει διακριτικά τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.