Συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν την Παρασκευή την Τζένη Βάνου, μια από τις σπουδαιότερες και αυθεντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Η κηδεία της έγινε από το Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Για τη ντομπροσύνη της και τον καλό της λόγο, μίλησε η ηθοποιός και φίλη της Τζένης Βάνου, Βάσια Τριφύλλη, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο: «Ήταν η μεγαλύτερη ψυχή που κατέβηκε στη γη και μας τραγούδησε. Σ’ ευχαριστούμε, με τη μοναδική σου φωνή, θα ταξιδεύει ο κόσμος για πάντα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρόντες στην κηδεία ήταν , μεταξύ άλλων, οι Μαίρη Λίντα, Τάκης Μουσαφίρης, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Πρέκας, Βάσια Τριφύλλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Άντζελα Ζήλια, Άννα Φόνσου, Αντύπας αλλά και άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, όπως ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης , ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης και Σοφία Βούλτεψη και πολλοί άλλοι.

«Μεγάλη ιστορία η Τζένη. Ήταν πολύ αγαπημένη μου φίλη και μεγάλη τραγουδίστρια. Εγώ τη Τζένη τη λάτρεψα και την τραγούδησα πάρα πολύ γιατί μου άρεσαν τα τραγούδια της. Να είναι καλά εκεί όπου πάει», δήλωσε συγκινημένη η Μαίρη Λίντα κατά την είσοδό της στο Κοιμητήριο.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετούμε σήμερα μία προσωπική μου φίλη από τα χρόνια της δημοσιογραφίας, μία σπουδαία ελληνίδα τραγουδίστρια. Η Τζένη Βάνου τραγούδησε με ψυχή και με συναίσθημα και ταυτίστηκε με τις ξεχωριστές φωνές και τα ξεχωριστά συναισθήματα χιλιάδων ανθρώπων, όλα τα χρόνια που ήταν στο τραγούδι. Ωστόσο, η δική της σφραγίδα ήταν βαθιά ανθρώπινη και συναισθηματική. Θα μας λείψει».

Στεφάνια στη μνήμη της Τζένης Βάνου, έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Μίμης Πλέσσας, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Ζακ Ιακωβίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Καίτη Γκρέυ, η Νάνα Μούσχουρη και πολλοί άλλοι.

Η Τζένη Βάνου άφησε την τελευταία της πνοή πριν λίγες ημέρες, στα 75 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο.

Το «αηδόνι» του ελληνικού τραγουδιού, η κατά κόσμον Ευγενία Βραχνού, γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, οπότε με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α’ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και μούσα πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.