Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου προκειμένου να ερευνηθεί ενδεχόμενη αξιόποινη συμμετοχή του σε φορολογική υπόθεση που συνδέεται με έκδοση ανακριβών στοιχείων από οίκο ευγηρίας, συμφερόντων μελών της οικογένειάς του, δρομολόγησαν οι δικαστικές Αρχές.

Το σχετικό αίτημα διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με βάση τη δικογραφία που ήδη εκκρεμεί εις βάρος τεσσάρων ατόμων (της συζύγου και του αδελφού τού κ. Γιακουμάτου και δύο εκπροσώπων του οίκου ευγηρίας), οι οποίοι έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και η δίκη τους έχει αναβληθεί για τις 11 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη δική του εμπλοκή στην ερευνώμενη από τη Δικαιοσύνη υπόθεση. Και αυτό γιατί στο πρόσωπο του βουλευτή έχουν αναφερθεί στις καταθέσεις που έχουν δώσει στο πλαίσιο της προανάκρισης τόσο τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας όσο και υπάλληλοι της Οικονομικής Αστυνομίας. Από την πλευρά του, πάντως, ο βουλευτής έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τις οικονομικές δραστηριότητες του ιδρύματος.
Η σύλληψη των τεσσάρων κατηγορουμένων έγινε ύστερα από έρευνα στον οίκο ευγηρίας, στην περιοχή του Ψυχικού, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η ενέργεια αυτή είχε στόχο τον ίδιο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από