«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το λαθρεμπόριο των καυσίμων, και τόνισε: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νοθεία στα καύσιμα του Στρατού, με τον αυστηρό έλεγχο από διετίας και για το λαθρεμπόριο με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο Γιώργος Σούρλας σημείωσε ότι τα κυκλώματα αυτά είναι από τα ισχυρότερα, έδρασαν δεκαετίες και κόστισαν στη χώρα την τελευταία μόνο εικοσαετία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ, «χρέος που δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά, αλλά αυτοί που τα καταχράστηκαν».

«Να τα επιστρέψουν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους για το διαρκές οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν», τόνισε.

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Με την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την πάταξη της διαφθοράς, με τη δικαιοσύνη που επιτελεί αδέσμευτη το καθήκον της και με τους πολίτες που έχουν αντιληφθεί πλέον ότι είναι τα θύματα της διαφθοράς και της διαπλοκής, προχωρούμε στην κάθαρση, την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από