Οι πρώτοι ημιτελικοί του κυπέλλου Ισπανίας διεξάγονται σήμερα Τετάρτη και τα βλέμματα επικεντρώνονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, σε μία άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού, στο ίδιο γήπεδο όπου οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 2-1 και κατέκτησαν τον πρώτο εγχώριο τίτλο τους μετά από 17 χρόνια.

Με τον «αέρα» του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα, εδώ και λίγα 24ωρα, η Ατλέτικο θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα του πρώτου γύρου, όταν και πάλι νίκησε στην έδρα της «μισητής» αντιπάλου (1-0). Ομως οι «μερένγκες» γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αυριανό παιχνίδι είναι πάνω απ΄όλα ένα τεστ ψυχολογίας, που ενδεχομένως να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της χρονιάς, και όχι μόνο στο κύπελλο.

Ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού η αποβολή του στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν έχει επίπτωση στο κύπελλο, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί και ο Γκάρεθ Μπέιλ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ θα επιστρέψει ο Ικερ Κασίγιας (δεν παίζει στα ματς της πριμέρα ντιβιζιόν), ο οποίος έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ, αφού δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του από την Ατλέτικο!

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Μπαρτσελόνα είναι το λογικό φαβορί απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, την οποία υποδέχεται αύριο βράδυ στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί καλούνται πάντως να ξεπεράσουν το πρόσφατο ντεφορμάρισμά τους, που τους κόστισε και την «εκθρόνιση» από την κορυφή της πριμέρα ντιβιζιόν μετά από ενάμιση χρόνο, καθώς έχουν μόλις μία νίκη τα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Οι Βάσκοι είναι αξιόμαχοι και θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να παλέψουν για την πρόκριση στη ρεβάνς του «Ανοέτα». Το κίνητρό τους άλλωστε είναι μεγάλο, καθώς δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν σε τελικό κυπέλλου από το 1988, όταν μάλιστα είχαν χάσει το τρόπαιο από τους «μπλαουγκράνα».

Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας:

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.