Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου που θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσίασε, το απόγευμα της Τετάρτης, την υποψηφιότητά του και προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά της πολιτικής μάχης που θα δοθεί, χαρακτηρίζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως «το δεύτερο δημοψήφισμα, αφού το πρώτο είναι στις ευρωεκλογές».

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική σημασία αυτής της μάχης καθώς όπως υπογράμμισε «ο λαός θα στείλει το μήνυμα της αντίστασης, της αλλαγής και της ανατροπής».

Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ως «μάχη αξιών και μάχη εποχών».

Αναφερόμενος στα θέματα που έχουν σχέση με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανεργίας την οποία χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη πληγή ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, όπως επίσης στην ενίσχυση της καινοτομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μάλιστα εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας της περιφέρειας αλλά ωστόσο υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν συγκεκριμένες επεξεργασμένες πολιτικές που έχουν σχέση με τα προβλήματα της περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική διεύρυνση υπεραμύνθηκε των κεντρικών πολιτικών κατευθύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ.