Δύο μπλόκα πρωτοστατούν μέχρι στιγμής στις κινητοποιήσεις των αγροτών: αυτό στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, και εκείνο στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.

Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό, στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και από το πρωί της Τρίτης στήνονται άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών στην Ημαθία κ. Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας των Αγροτών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός της ημέρας πρόκειται να αποφασιστεί εάν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για νέα κάθοδο στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι παραγωγοί της «Πρωτοβουλίας των Αγροτών» μιλώντας στο «Βήμα» ανέμεναν να ενισχυθεί το μπλόκο της Κουλούρας την Τετάρτη, οπότε θα φτάσουν εκεί αγροτικά οχήματα από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ άλλοι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι την Τρίτη θα βγουν στους δρόμους και αγρότες σε Έβρο και Σέρρες.