Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκριναν τα μέλη της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και των Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ και του Ολι Ρεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Φέρχοφστατ, ένας υποστηρικτής της ομοσπονδοποίησης που τάσσεται αναφανδόν υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ο Ρεν, ένας Φινλανδός ο οποίος ανέλαβε τα τελευταία πέντε χρόνια την προώθηση των πολιτικών λιτότητας οι οποίες εφαρμόζονται στην Ευρώπη, θα είναι υποψήφιος για μια από τις σημαντικότερες θέσεις στο οικονομικό ή στο διπλωματικό πεδίο στην Επιτροπή.

Στην ALDE ανήκουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της Βρετανίας, το γερμανικό κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και η Εναλλακτική του Ζαν-Λουί Μπορλού και του Φρανσουά Μπαϊρού από τη Γαλλία.

Πλέον σχεδόν όλες οι πανευρωπαϊκές παρατάξεις έχουν επιλέξει τους υποψηφίους τους ενόψει των ευρωεκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ τον Μάιο. Οι Σοσιαλιστές επέλεξαν τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς, οι Πράσινοι επέλεξαν δύο υποψηφίους, το Γάλλο Ζοζέ Μποβέ και τη Γερμανίδα Σκα Κέλερ, ενώ υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα είναι ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας.

Οι συντηρητικοί και οι χριστιανοδημοκράτες του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) —της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και οι 12 από τους 28 αρχηγούς κυβερνήσεων στην ΕΕ, περιλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ— θα επιλέξουν τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους τον Μάρτιο, στο συνέδριο του κόμματος στην Ιρλανδία.