«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ τα οποία βρέθηκαν το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Από τη βαλιστική εξέταση που διενεργήθηκε στα όπλα τύπου Καλάσνικοφ που βρέθηκαν χθες σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Το κλεμμένο Ι.Χ., μάρκας Opel, μεταφέρθηκε χθες στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό του βρέθηκαν τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Το ΙΧ είχε κλαπεί την 1 Ιανουαρίου 2014, από την Κερατέα. Την ίδια ημέρα είχε διαφύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.

Η τοποθεσία είχε επιλεγεί προσεκτικά, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε έξω από εγκαταλελειμμένο -εδώ και πέντε χρόνια- σπίτι.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.