Τις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα ολοκληρώσει τους καταλόγους των γαλάζιων υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο κ. Σαμαράς θα κληθεί πιθανότατα να λύσει και τον γόρδιο δεσμό για τον υποψήφιο της Αθήνας. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι κάλπες σε πολλές περιφέρειες και σε κεντρικούς δήμους μπορεί να οδηγήσουν σε ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται οργανωτικά ανέτοιμη να αντεπεξέλθει σε πολλές τοπικές μάχες, αλλά κι επειδή αρκετά αιρετά στελέχη που κινούνται στον χώρο της ΝΔ φαίνεται να συγκρατούν δυνάμεις. Στη Λεωφόρο Συγγρού θεωρούν ότι ο χάρτης των περιφερειακών εκλογών θα βαφτεί γαλάζιος, με 8 περιφέρειες να καταλήγουν στη ΝΔ, δύο στο ΠαΣοΚ και μόλις τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ. Η δυστοκία για τον Δήμο Αθηναίων, κυρίως λόγω των επιφυλάξεων γαλάζιων υπουργών να μετακινηθούν στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, δημιουργεί προβλήματα στη ΝΔ, με αποτέλεσμα κομματικά στελέχη να προεξοφλούν προσωπική παρέμβαση του κ. Σαμαρά. Κατά πληροφορίες, οι μετρήσεις στην Αθήνα δείχνουν ότι προβάδισμα στο γαλάζιο ακροατήριο έχουν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, οι οποίοι ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς τους. Μέσα στο κλίμα αυτό ο Νικήτας Κακλαμάνης επιμένει στη δική του υποψηφιότητα, ακόμη και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ, ενώ ενδιαφέρον για τον δήμο εκδηλώνει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, επικαλούμενος και την αναφορά του Πρωθυπουργού για «επιλογή υποψηφίων από την κοινωνία». Υπό εξέταση βρίσκεται και το ενδιαφέρον του Αρη Σπηλιωτόπουλου, καθώς είναι προφανές ότι μια μάχη Κακλαμάνη – Μίχαλου μπορεί να οδηγήσει σε έναν εσωκομματικό εμφύλιο με ευρύτερες διαστάσεις για τη ΝΔ.

Στη Θεσσαλονίκη ο κλήρος πέφτει στον Γιάννη Ιωαννίδη, έπειτα και από την απροθυμία του Σταύρου Καλαφάτη να διεκδικήσει τον δήμο απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη.