Κάθε φορά που έρχονται στην Αίγινα παίρνουν μαζί τους πολλά φιστίκια, λεμόνια και κρεμμύδια. Την τελευταία φορά πήραν και ένα γατάκι! Ο Φρανσουά και η Ιζαμπέλ έχουν καταγωγή από το Παρίσι, όπου και ζουν σήμερα. Ωστόσο, όταν άρχισαν να συζητούν για το πού θα γίνει ο γάμος τους, ο Φρανσουά πρότεινε την Αίγινα καθώς και οι δύο αισθάνονται ότι είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Γνωρίστηκαν πριν από περίπου 15 χρόνια στη Νότια Γαλλία, όπου έκαναν μαθήματα καταδύσεων. Λάτρεις της θάλασσας, αγαπούν τα ταξίδια, τις επισκέψεις στα μουσεία και φυσικά τις καταδύσεις. Εκείνη μαθαίνει ελληνικά και το χόμπι της είναι τα μαθήματα κεραμικής. Εχει σπουδάσει Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία και στα 32 της είναι διευθύντρια σε μια γαλλική φιλανθρωπική οργανωση. Ο Φρανσουά είναι 49 ετών και έχει πάθος με την Περσία, την ποίηση και την κβαντική φυσική. Είναι επίσης διευθυντής σε μια εταιρεία και ερασιτέχνης φωτογράφος.

Από τα πρώτα τους ταξίδια στην Ελλάδα αγάπησαν πολύ την κουλτούρα, τους ανθρώπους και τη φύση της χώρας μας, γι’ αυτό και η Ιζαμπέλ ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια μαθήματα ελληνικών. Φροντίζουν να έρχονται διακοπές δύο-τρεις φορές τον χρόνο, με πρώτη προτίμηση την Αίγινα. Εκεί ανακάλυψαν και το ξενοδοχείο «Ναυσικά» με θέα στη θάλασσα, πολλές γάτες και έναν φιλικό γάλλο ιδιοκτήτη. Ναυσικά είναι και το δεύτερο όνομα της Ιζαμπέλ, οπότε ήταν λογικό να το κλείσουν για τον γάμο τους.

Το ελληνικό στοιχείο κυριαρχούσε από τα προσκλητήρια έως τις μπομπονιέρες και τους όρκους που αντάλλαξαν. Η καλύτερη φίλη της Ιζαμπέλ επιμελήθηκε τον σχεδιασμό των προσκλήσεων, η οποία όμως λόγω εγκυμοσύνης δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην τελετή. Είχε σχεδιάσει το λιμάνι της Αίγινας μαζί με φωτογραφίες που το ζευγάρι είχε τραβήξει από το νησί. Οι καλεσμένοι τους ήταν περίπου 60 άτομα, συγγενείς και φίλοι από το Παρίσι και την Αίγινα.

Οι μπομπονιέρες τους ήταν κεραμικά νομίσματα που είχε φτιάξει η Ιζαμπέλ μαζί με φιστίκια Αιγίνης. Εγραφαν τα ονόματά τους, την ημερομηνία του γάμου και τη χελώνα που απεικονιζόταν στα πρώτα νομίσματα της Αίγινας.

Φωτογράφος τους ήταν ο Δημήτρης Βλάικος, τον οποίο βρήκαν μέσω Ιnternet. Οι όρκοι που αντάλλαξαν ήταν ποιήματα και τραγούδια που αγαπούν, όπως η «Ιθάκη» του Καβάφη, «Ο Προφήτης» του Λιβανέζου Χαλίλ Γκιμπράν κ.ά. Από την πλευρά της η Ιζαμπέλ είχε δύο κουμπάρες: την Αν, αδελφή του Φρανσουά που μένει στην Αμερική, με την οποία έχουν πολύ καλές σχέσεις, και την Ειρήνη, τη δασκάλα που της μαθαίνει ελληνικά και είναι πολύ καλή της φίλη.

Ο Φρανσουά διάλεξε τον Ερικ, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στη Νέα Υόρκη, και τον Μανού, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τις καταδύσεις και τη φωτογραφία.

Ο γάμος έγινε στο Δημαρχείο της Αίγινας, όπου το ζευγάρι έφθασε με άμαξα.

Μετά την τελετή πήγαν για φαγητό σε ένα εστιατόριο πλάι στο κύμα, ενώ το βράδυ ακολούθησε πάρτι στο ξενοδοχείο με φαγητό και μουσική από τους Διπλοθεσίτες. Και την επόμενη μέρα το ζευγάρι είχε οργανώσει για τους φίλους του μία μονοήμερη κρουαζιέρα στα γύρω νησιά.