Νέο κύκλο κατηγορουμένων για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα σηματοδοτεί, όπως όλα δείχνουν, η δεύτερη απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων που έγινε επί των ημερών του με απευθείας ανάθεση στη γερμανική εταιρεία Wegmann.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εξεταζόμενος από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου, οι οποίοι ερευνούν την επίμαχη σύμβαση, μίλησε για τον ρόλο πολιτικού προσώπου, χωρίς ωστόσο να το συνδέει με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Υπενθυμίζεται ότι για την επίμαχη σύμβαση ο Αντώνης Κάντας έχει ομολογήσει ότι εισέπραξε μίζα συνολικά 750.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ του έδωσε σε μετρητά ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Ωστόσο, κατά τη σύλληψη του Δ. Παπαχρήστου οι Αρχές κατέσχεσαν μια λίστα με τραπεζικούς λογαριασμούς και κινήσεις εμβασμάτων από την αποκωδικοποίηση των οποίων ενδέχεται να «σκοντάψουν» σε άγνωστα μέχρι σήμερα στην ανάκριση πρόσωπα, που εμπλέκονται στη διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Κατά τη διάρκεια της δεκάωρης απολογίας του, που έγινε παρουσία των δικηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια, ο Αντώνης Κάντας απέδωσε σημαντικό ρόλο σε δύο ελληνοελβετούς τραπεζίτες, οι οποίοι φέρονται να είχαν συνδράμει από τη θέση τους στο ξέπλυμα των εκατομμυρίων ευρώ που διακινήθηκαν προσφέροντας τις… υπηρεσίες τους και σε άλλα πρόσωπα που ήθελαν να αποκρύψουν τα παράνομα εμβάσματα.

Ο τραπεζίτης Λυγινός σε απολογία

Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη καλέσει σε απολογία τον τραπεζίτη Φάνη Λυγινό, όπως και τον αντιπρόεδρο της Wegmann, προκειμένου να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες»