Κοντά στην αλλαγή ηγεσίας βρίσκεται η Microsoft με τις ειδήσεις από την δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών την Παρασκευή να πληθαίνουν. Το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε μια ακόμα ανώνυμη πηγή που ήρθε να επιβεβαιώσει την είδηση που είχε μεταδώσει νωρίτερα και το Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο Ινδός Σάτια Ναντέλα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ηγείται του τμήματος cloud computing, με υπηρεσία 22 ετών στην εταιρεία θα στεφθεί νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, στη θέση του Στιβ Μπάλμερ.

Παράλληλα, σημειώνει το Reuters, ο Μπιλ Γκέιτς πιθανότατα θα εγκαταλείψει και τη θέση του προέδρου της εταιρείας - θα τον διαδεχτεί ο Τζον Τόμπσον.

Ο 47χρονος σήμερα Ναντέλα ξεκίνησε την καριέρα του στη Sun Microsystems και το 1992 μεταπήδησε στη Microsoft, όπου αναρριχήθηκε τάχιστα σε ηγετικούς ρόλους στα τμήματα Office και Bing.

Από το 2011 είναι ο επικεφαλής του τμήματος Cloud and Enterprise.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μicrosoft Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 23 Αυγούστου 2013 ότι θα παραιτηθεί από την εταιρεία εντός του επόμενου δωδεκάμηνου -μια κίνηση που βάζει τέλος σε ένα κεφάλαιο 13 ετών για τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού, η οποία όμως έχασε την κούρσα στη νέα αγορά φορητών συσκευών.

Η αναζήτηση του διαδόχου του έχει διαρκέσει περισσότερο από πέντε μήνες και πολλά ονόματα κορυφαίων στελεχών φέρονται να έχουν προταθεί, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Αλαν Μάλαλι. Οι επενδυτές της Microsoft λέγεται ότι επιζητούν την ριζική αναδιάρθρωση της Microsoft θεωρώντας ταυτόχρονα ότι μόνο ένας άνθρωπος από την αγορά, εκτός Microsoft, θα μπορούσε να την εφαρμόσει. Μάλιστα, ακούγεται πως μαζί με τον νέο διευθύνοντα σύμβολο, θα γίνει μια ακόμα «αποδέσμευση από το παρελθόν» με τον Μπιλ Γκέιτς να απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του προέδρου της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από