Αλλαγές στα υπερβολικά πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων, αλλά και για τις γονικές παροχές με εντολή του πρωθυπουργού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον ραδιοφωνικό στον Real FM, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως «έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις. Όπως είπε και χθες άλλωστε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε».

Επανέλαβε πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, μετά από τρία χρόνια. Για πρώτη φορά, έχουμε προβλέψεις για κάμψη της ανεργίας σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ».

Ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν αιχμηρός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και πρόσθεσε:

«Όταν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των θυσιών των Ελλήνων, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν λέει ότι η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, όταν δημιουργεί ένα κλίμα… Μίλησε ο πρωθυπουργός χθες, για το κλίμα μιζέριας. Θα προσθέσω εγώ «και καταστροφολογίας» και ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχει και η ψυχολογική παράμετρος στις αγορές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Αυτό δεν υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση; Πέστε μου πώς να συνδιαλαγούμε;».