Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που πέρυσι έφραξε το δρόμο του Παναθηναϊκού προς το φάιναλ-φορ του Λονδίνου και οι Πράσινοι θέλουν το βράδυ της Παρασκευής (31/1) στο ΟΑΚΑ (21.30 Δ.Τ) να μην αποτελέσουν οι Καταλανοί εμπόδιο στην κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα προημιτελικά. Όχι πως ο ΠΑΟ με το 3-1 που μετρά ύστερα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του TOP16 έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως με νίκη επί της Μπαρτσελόνα θα κάνουν τεράστιο βήμα και για τη συμμετοχή στην επόμενη φάση αλλά και για το αβαντάζ έδρας.

Η Μπαρτσελόνα όμως, η μόνη αήττητη στο TOP16, βρίσκεται σε περιόδο εξαιρετικής φόρμας και η αποστολή του Παναθηναϊκού έχει τον υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Η ομάδα του Πασκουάλ διαθέτει την καλύτερη επίδοση σε ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα, είναι αρκετά παραγωγική (79,3 μέσο όρο), έχει εξαιρετική ranking και διαθέτει σπουδαίους παίκτες κι έναν από τους λίγους leaders που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας για τον αυριανό δύσκολο αγώνα του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον σούπερ-σταρ της «Μπάρτσα» και με αφορμή τη συζήτηση για τον Ναβάρο δεν δίστασε να τονίσει πως δύο από τέσσερις leaders του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού.

«Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι, παρότι ακριβοπληρωμένοι και πολύ μεγάλα ονόματα, ψάχνουν το Ναβάρο. Είναι διαφορετικό να είμαι φέρελπις, είναι διαφορετικό να είμαι καλός παίκτης , είναι διαφορετικό να είμαι leader σε μία ομάδα. Νομίζω ότι ο Δημήτρης (Διαμαντίδης), ο Βασίλης (Σπανούλης), ο Ροντρίγκεθ κι ο Ναβάρο, είναι μεταξύ των 4-5 παίκτων που έχουν μείνει και είναι αυτό που λέμε leaders. Τραβάνε την ομάδα και τη φτάνουν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με το πλάνο της ομάδας του για το αυριανό ματς. «Μένει ένα βράδυ, θα δείτε. Μια μέρα ακόμη υπομονή» είπε με χαμόγελο, όμως είναι δεδομένο πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα.

Αυτό είναι κάτι που έχει τονίζει σε κάθε ευκαιρία, το επανέλαβε και πριν από την τελευταία προπόνηση των Πρασίνων. «Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, θα πρέπει να παίξεις άμυνα γιατί όλα από εκεί ξεκινούν. Υπάρχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι και σε μέρες όπου ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά στην επίθεση θα πρέπει να πέφτει το βάρος στην άμυνα. Σε ματς τα οποία στράβωσαν, μέσα από την άμυνά του κρατήθηκε στο παιχνίδι. Αν θέλεις να τρέξεις στο ανοικτό γήπεδο πρώτα θα πρέπει να παίξεις άμυνα» είπε μεταξύ άλλων ο Πεδουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή προημιτελική σειρά (2-3) με την Μπαρτσελόνα τονίζοντας οτι στον 5ο αγώνα η ομάδα του παρότι ηττήθηκε (64-53) είχε την καλύτερη αμυντική παρουσία στον ενάμιση χρόνο του στον πάγκο του ΠΑΟ: «Μετά την περσινή σειρά αγώνων όλοι μας στο αγωνιστικό τμήμα ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας. Νιώθαμε όλοι μας ότι είχαμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μπορέσουμε να περάσουμε. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν,. Στο πέμπτο παιχνίδι, στα πέντε πρώτα λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου, είχαμε τον Διαμαντίδη εκτός αγώνα με φάουλ, αλλά παίξαμε άμυνα και βγάλαμε τέτοια ενέργεια που θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας στο αμυντικό κομμάτι. Μείναμε ευχαριστημένοι. Ο αθλητισμός έχει νίκες, έχει και ήττες, χαρές πίκρες, εναλλαγές συναισθημάτων, όλα. Το θέμα είναι να φεύγεις από το γήπεδο σίγουρος ότι είσαι εντάξει με τον εαυτό σου».

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Πεδουλάκης εκτός από την ιδιαίτερη αναφορά που έκανε στην άμυνα της ομάδας του και το πόσο σημαντική τη θεωρεί ο ίδιος, απάντησε και για την επίθεση όπου οι Πράσινοι έχουν μεγάλη εξάρτηση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. «Εμείς έχουμε leader και το παιχνίδι μας θα ήταν χαζό να μην ήταν προσαρμοσμένο γύρω από τον leader μας. Για μένα, όπως είπα και πριν, είναι 3-4 οι leaders σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες που δίνουν πολλά χρήματα, πολύ περισσότερα από τις ελληνικές, αλλά δεν καταφέρνουν να διακριθούν γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει προσαρμοσμένο το επιθετικό του παιχνίδι γύρω από τον leader που διαθέτει. Όσο τον έχουμε αυτό θα κάνουμε» είπε ορθά-κοφτά και επ’ αυτού δύσκολα να βρεθεί κάποιος που να έχει αντιρρήσεις.