Ο Special One (Ξεχωριστός) έγινε πλέον Hypocritical One (Υποκριτής).

Επίθεση εναντίον του Ζοζέ Μουρίνιο εξαπέλυσε η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» με αφορμή τη δήλωσή του ότι η Γουέστ Χαμ «παίζει ποδόσφαιρο του 19ου αιώνα». Ο Πορτογάλος εκνευρίστηκε τόσο πολύ από το αμυντικό παιχνίδι των Σφυριών, με το οποίο υποχρέωσαν τους Μπλε σε λευκή ισοπαλία στο Στάμφορντ Μπριτζ, που ευχήθηκε να είχε ένα τρυπάνι στη διάθεσή του για να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα!

Εντονη ήταν η αντίδραση του προπονητή της Γουέστ Χαμ Σαμ Αλαρντάις, αλλά και του βρετανικού Τύπου ο οποίος κατηγορεί τον Μουρίνιο ότι ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική: παρκάρει το λεωφορείο. Η πιο πρόσφατη περίπτωση την οποία θύμισε η «Ντέιλι Μέιλ» στον Μουρίνιο είναι το λονδρέζικο ντέρμπι με την Αρσεναλ, που επίσης έληξε χωρίς γκολ. Μιλώντας μετά το παιχνίδι ο Πορτογάλος είχε απαντήσει στη δήλωση του Βενγκέρ ότι το παιχνίδι της Τσέλσι είναι βαρετό: «Πιστεύω ότι βαρετή είναι μία ομάδα που παίζει στο γήπεδό της και δεν μπορεί να πετύχει γκολ».

Στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο Ολντ Τράφορντ, ο Μουρίνιο παρέταξε επίσης ένα «λεωφορείο» μπροστά στην εστία του Τσεχ και δεν χρησιμοποίησε καθαρόαιμο επιθετικό. Ξανά το αποτέλεσμα ήταν 0-0.

Βεβαίως, η κορυφαία στιγμή του Μουρίνιο στο «παρκάρισμα λεωφορείου» ήταν το 2010 στο παιχνίδι της τότε ομάδας του Ιντερ εναντίον της Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Καμπ Νου.

Οι ρόλοι προχθές στο Λονδίνο αντιστράφηκαν. Η Τσέλσι είχε 39 προσπάθειες για γκολ έναντι μόλις μιας της Γουέστ Χαμ, που έπαιξε όπως οι Μπλε στα φετινά εκτός έδρας ντέρμπι.

«Αυτό δεν είναι Πρέμιερ Λιγκ, είναι ποδόσφαιρο από τον 19ο αιώνα» είπε ο Μουρίνιο. Και εξήγησε τι εννοεί: «Προσποιούνταν τραυματισμούς, ο τερματοφύλακας έκανε καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό, το ιατρικό προσωπικό έμπαινε στο γήπεδο, κλωτσούσαν την μπάλα στο πουθενά και υπήρχαν 10 αμυντικοί. Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω περισσότερο ήταν να έχω ένα τρυπάνι Black & Decker για να καταστρέφω αυτόν τον τοίχο».

Ο Σαμ Αλαρντάις έδειχνε να απολαμβάνει τον εκνευρισμό του αντιπάλου του. «Δεν μπορεί να το αντέξει. Μπορεί να μου λέει ό,τι θέλει. Δεν δίνω δεκάρα. Λατρεύω να βλέπω τους παίκτες της Τσέλσι να γκρινιάζουν στον διαιτητή και να προσπαθούν να τον επηρεάσουν και τον Ζοζέ Μουρίνιο να χοροπηδά. Είναι σπουδαίο να το βλέπεις».