Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στον ισχυρισμό που διατύπωσε στη Βουλή ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, ότι σε συνάντησή του με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έλεγε τίποτα» για τις προτάσεις και τους στόχους του.

Με κοινή τους δήλωση, οι Νίκος Χουντής, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «ψευδείς και συκοφαντικούς» τους ισχυρισμούς του Οτμαρ Κάρας εναντίον του ΑλέξηΤσίπρα, τονίζοντας ότι «γεννούν ερωτηματικά».

«Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά, στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

»Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο.

»Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

»Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

»Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

»Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα» καταλήγουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.