Γραπτή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε εγγράφως λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις εξέδωσε, την Πέμπτη, από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ, εκ των εισηγητών, μαζί με τον Αυστριακό Οτμαρ Κάρας, της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.

Η ανακοίνωση του γάλλου ευρωβουλευτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο έτερος ο συνεισηγητής της έκθεσης για την τρόικα, Οτμαρ Κάρας, ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνάντησή τους δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στα πεπραγμένα της τρόικας. Ο κ. Τσίπρας μάς παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως.

» Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μάς βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

» Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι η έρευνα του ΕΚ θέλει να ρίξει φως στη λειτουργία της τρόικας, αναλύοντας κατά πόσο οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι κατάλληλες.

«Για να γίνει αυτό πρέπει να συλλέξουμε στοιχεία από αυτούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο» προσθέτει ο ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών.

Καταλήγει λέγοντας ότι η αποστολή του ίδιου και του Ότμαρ Κάρας στην Αθήνα γίνεται με σκοπό να συναντήσουν όχι μόνο αξιωματούχους και υπουργούς, αλλά και για να ακούσουν φωνές δυσαρέσκειας και να εξακριβώσουν ιδίοις όμμασι την κοινωνική κατάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από