Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι τον Απρίλιο θα προσδιοριστεί ακριβώς το πρωτογενές πλεόνασμα με βάση την ανακοίνωση των στοιχείων για την ελληνική οικονομία, οπότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διάθεση μέρους αυτού για την ανακούφιση συγκεκριμένων ομάδων.

Σχετικά με την τρόικα, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, η τρόικα θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα τεχνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Ότμαρ Κάρας σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχολίασε ποτέ τις θέσεις των ελεγκτών, οπότε δεν θα το πράξει και τώρα.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά θέσεις «α λα καρτ», όταν πρόκειται για ευρωπαίους αξιωματούχους, ανάλογα με το αν συμφωνούν με τις θέσεις του, ενώ κάλεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εξηγήσει ποιες είναι οι θέσεις του.