Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την αφίσα που κυκλοφόρησε η ΝΔ σε μια προσπάθεια να ιδιοποιηθεί την την επιστροφή των 17.700.000 εκ ευρώ από μίζες, «με εντολή πρωθυπουργού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την Πέμπτη, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και με αφορμή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την ενίσχυση δικαιωμάτων κατηγορουμένων, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος όσο και ο εισηγητής του κόμματος Γιάννης Κουτσούκος, υποστήριξαν ότι η επιστροφή των 17,7 εκατ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα νομοθετικών πρωτοβουλιών του κόμματος τους.

Η επίμαχη αφίσα που κυκλοφόρησε η ΝΔ

«Πρέπει να υπάρξει άμεση αποστασιοποίηση και διάψευση από την ΝΔ, γιατί αυτά τα 17 εκατ. ευρώ που επιστρέφονται, είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων που μόνοι μας ψηφίσαμε. Για αυτό και ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή, γιατί δώσαμε, με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, τη δυνατότητα να μην παραγραφούν τα αδικήματά του», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Κουτσούκος επικαλέστηκε τις δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν, όπως είπε, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ευθύνες πρώην υπουργών σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον, για να τονίσει ότι «αυτές οι δύο ρυθμίσεις έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα».

«Βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες και αποφάσεις που απασχολούν τη κοινή γνώμη, ενώ το λοιδορούμενο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιστωθεί τίποτα. Αυτές οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες ήταν απόφαση μας, για να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν», υπογράμμισε ο κύριος Κουτσούκος.

Και πρόσθεσε:

«Προσπαθούν κάποιοι αυτό το θετικό αποτέλεσμα να το πιστωθούν πλαγίως. Είδα την αφίσα που λέει με εντολή Σαμαρά να επιστρέψουν τα 17 εκατ. και να δοθούν τα λεφτά στους φτωχούς. Είναι εντελώς ανιστόρητη. Αυτή την ρύθμιση δεν την ψήφισε η παράταξη σας κύριοι της ΝΔ. Όμως, χάριν αυτής της ρύθμισης έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».