Οι δύο νίκες του Ολυμπιακού επί της Μάλαγα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, βγήκαν στην…επιφάνεια από τον τεχνικό των Πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργο Μπαρτζώκα, το απόγευμα της Τετάρτης, για έναν και μοναδικό λόγο.

Προκειμένου να θυμίσει στους παίκτες του το πόσο δύσκολα τις είχαν πετύχει και την συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ (21.00 – Novasports 3).

«Αύριο χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να νικήσουμε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Τη νικήσαμε στη πρώτη φάση δύο φορές αλλά δύσκολα. Η Μάλαγα παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό με πιεστική άμυνα. Έχει την απουσία του Κάλουγεϊ αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Για μας κάθε ματς είναι ξεχωριστό και αυτή είναι η φιλοσοφία μας γενικότερα» τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού που όπως και οι παίκτες του ξέχασαν το ίδιο βράδυ της περασμένης Παρασκευής τη μεγάλη νίκη στη Βιτόρια επί της Κούτσα Λαμποράλ.

«Στην ομάδα δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το τι ακριβώς είναι το Top 16. Όλοι μπορεί να νικήσουν όλους. Η νίκη στη Βιτόρια ήδη ξεχάστηκε λοιπόν. Για μας μετά το διάστημα των τραυματισμών και της αγωνιστικής κρίσης είμαστε καλύτερα στις προπονήσεις και αυτό είναι το σημαντικό.

Καλές προπονήσεις σε όγκο και ποιότητα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πέτγουεϊ, Μουν και Κόλινς βρίσκονται όλο και σε καλύτερη κατάσταση» πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε βρεθεί στο κέντρο μιας κρίσης:

«Η κρίση δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών που συνέβησαν σε πολύ δύσκολο διάστημα αγώνων. Γενικά με την επιστροφή του Πέτγουεϊ και την προσθήκη του Μουν οι προπονήσεις έχουν βελτιωθεί, ο Κόλινς έρχεται σιγά-σιγά σε φόρμα και μας κάνει καλύτερους.

Πράγματι λοιπόν υπήρξε κρίση αλλά είναι αναπόφευκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Το συζητήσαμε και με τον πιο έμπειρο παίκτη μας τον Σπανούλη στο ταξίδι από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο. Όποια ομάδα πήγαινε από την αρχή ως το τέλος «τρένο» έχανε στο τέλος, όπως ο ΠΑΟΚ του κ.Ιβκοβιτς το 1993 αλλά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επίσης του κόουτς το 2005 που έπαιζαν εκπληκτικό μπάσκετ.

Απλά οι ομάδες που δεν περνάνε από ανάλογες καταστάσεις, συνήθως εκπλήσσονται στο δύσκολο χρονικό σημείο που δύσκολα υπάρχει περιθώριο αντίδρασης. Αν καταφέρουμε και βγούμε αλώβητοι τώρα, όλα θα πάνε καλά. Προχωράμε μπροστά πλέον και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε» υποστήριξε θέτοντας ως μίνιμουμ στόχο της ομάδας να περάσει στα προημιτελικά.

«Αν πάμε εκεί, μετά ανάλογα και τις συγκυρίες θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Υπάρχουν και ομάδες πιο άτυχες από εμάς όπως η Γαλατάσαραϊ που έχασε από τραυματισμό τέσσερις παίκτες ! Δεν είναι εύκολο στο μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια του ποδοσφαίρου να έχεις σχεδόν 30 παίκτες».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι η ομάδα του πέτυχε 59 πόντους στο ημίχρονο στη Βιτόρια και 48 σε όλο το ματς με τον Παναθηναϊκό και ήταν σαφής:

«Είναι δεδομένο ότι μας αρέσει να τρέχουμε γιατί έχουμε ταλέντο σε αυτό. Αν θέλετε την άποψή μου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο για να τρέξεις. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Αθλητικό με πολλούς παίκτες στο rotation. Από τότε που ο κύριος Ίβκοβιτς έχτισε την ομάδα και εμείς που τη συνεχίσαμε πέρυσι, δείξαμε τον τρόπο του μπάσκετ που περνάει πλέον στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τον Παναθηναϊκό αφού είναι λίγο άκαιρο να μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα απαντήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό όταν τον αντιμετωπίσουμε ξανά. Παίζουμε μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει»