Δυο υποθέσεις εξιχνίασε την Τετάρτη η Ασφάλεια της Σπάρτης: η πρώτη αφορούσε τέσσερις περιπτώσεις εμπρησμών και φθορών σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Σπάρτη και η δεύτερη τρεις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή.

– Για τους εμπρησμούς, συνελήφθη στη Σπάρτη ένας 32χρονος, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, από τον Ανακριτή, για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 32χρονος, κατά το χρονικό διάστημα, από 18 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την 19 Ιανουαρίου 2014 στη Σπάρτη, προκάλεσε τέσσερις εμπρησμούς σε πυλωτές σπιτιών και όχημα, κατά τους οποίους συνολικά καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα, ξυλεία, κυψέλες και είδη μελισσοκομίας, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε ακόμα τρία αυτοκίνητα, καθώς και σε τρία σπίτια.

– Για τις τρεις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου Ρομά και δύο ακόμα ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ ο 24χρονος είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας.

Οπως προέκυψε η τριμελής είχε διαπράξει από τις 4 έως τις 17 Οκτωβρίου 2013, στην Σπάρτη και στον Κλαδά Λακωνίας τρεις ληστείες σε βάρος ισάριθμων ηλικιωμένων, αφού πρώτα τους είχαν χτυπήσει.