Εμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δείπνο με δημοσιογράφους προς τιμήν του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Χρήστου Μαχαίρα.

Ο Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του, ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωκοινοβούλιο θα ενταχθεί στους Σοσιαλιστές Δημοκράτες.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «οι συνομιλίες είναι πολύ προχωρημένες» και «η ένταξη κοντεύει να ολοκληρωθεί» προσθέτοντας ότι «οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν αναγνωρίζουν κανένα μονοπώλιο στο σοσιαλισμό στην Ελλάδα», αναφερόμενος στις συζητήσεις του με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, που προκάλεσαν την «αντίδραση» Βενιζέλου.

Ο Φώτης Κουβέλης, συμπλήρωσε τέλος, ότι η ΔΗΜΑΡ θα δώσει τη μάχη «με πολύ καλές προοπτικές» και αναμένει «καλά αποτελέσματα, παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφονται και ακούγονται».

Στη διάρκεια του δείπνου, έγινε ακόμα γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα παραβρεθεί στη συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα γίνει στη Ρώμη, στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί η εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.

Ο Φώτης Κουβέλης μάλιστα ανέφερε ότι έχει προσκληθεί από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς.

Σχετικά με τους «58», είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διασπασθεί, και πως το πρόβλημα αφορά αυτή τη στιγμή δυο πρόσωπα (σσ: τούς Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό) και εκτίμησε ότι σε κάθε περίπτωση αν προχωρήσει η συνεργασία τους με τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα είναι, όπως είπε, «κουτσή».

Στο σημείο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης, έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά στην στάση που τηρεί ο πρώην γραμματέας και ηγετικό στέλεχος, Σπύρος Λυκούδης, παραπέμποντας και στις σχετικές δηλώσεις του.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι είναι αθλιότητες τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους, τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνει σκληρή διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωσή του».