Στα προβλήματα των αγροτών, ιδιαίτερα μετά τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, αναφέρεται η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Η κ. Παπαρήγα ρώτησε  τον Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά για τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να σταματήσει το «ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς».


Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση υποχρεώνει να τηρεί λογιστικά βιβλία αυτόν που έχει τζίρο 10.000 ευρώ, φορτώνοντάς τον με νέα έξοδα ενώ θα τον χαρατσώνει 13% από το πρώτο ευρώ πληρώνοντας φόρους, δηλ. φορολογεί τη φτωχολογιά.

» Όταν είναι δεδομένο ότι το εισόδημα τους με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ για το 2014-2020 θα μειωθεί και άλλο, αφού μειώνονται οι ενισχύσεις και αλλάζει προς το χειρότερο ο τρόπος κατανομής επιδοτήσεων για τους μικροκληρούχους και τους καλλιεργητές παραδοσιακών καλλιεργειών όπως είναι το βαμβάκι, λάδι, αμπέλια, βιομηχανική τομάτα κ.α.

» Τους πνίγουν τα χρέη. Μαζί με τα αγροτοδικεία για την συμμετοχή στους αγώνες διαμαρτυρίας για την επιβίωση, καλούνται σε δίκες και επιβάλλονται ποινές για τα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν φτωχοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι. Μαζεύονται λεφτά από τη φτωχολογιά για να κατευθυνθούν στους τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές για τους οποίους θεσπίζονται νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

» Η τελευταία ρύθμιση για «κόκκινα χρέη» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών, ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά.

» Δεν διαγράφει κεφαλοποιημένους και ανατοκισμένους τόκους, παρέχει τη δυνατότητα της αρπαγής περιουσιακών στοιχείων από τα οποία ζει ο αγρότης για ενοικίαση προς απόσβεση του χρέους και αν δεν φτάνει τότε την δημεύεται εξ ολοκλήρου.

» Έτσι με γρήγορους ρυθμούς προωθείται το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και εξαθλίωση, για να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή στους μεγάλους και να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι. Δηλαδή να δημιουργηθούν αποκλειστικά μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές μονάδες, αυτό που προωθεί η ΚΑΠ της ΕΕ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από