Μια ακόμη εταιρεία, η ινδική κρατική εταιρεία πετρελαίου ONGC, προστέθηκε σε αυτές που ενδιαφέρονται για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως έκανε σαφές κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ινδική εταιρεία ενημέρωσε τον υπουργό ότι παρακολουθεί από κοντά στις εξελίξεις με τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για Ιόνιο και Νότια Κρήτη, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του έτους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ONGC στην Ελλάδα που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Invest in Greece, η αντιπροσωπεία των Ινδών συναντήθηκε και με ελληνικές πετρελαικές εταιρείες.

Η ONGC αποτελεί τη μεγαλύτερη κρατική εταιρεία της Ινδίας για τους τομείς της εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παράγει το 69% της χώρας σε αργό πετρέλαιο, και το 62% σε φυσικό αέριο. Απασχολεί συνολικά 32.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία του Ινδικού χρηματιστηρίου.