Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό Ενρίκο Λέτα, η Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής η Ντε Τζιρόλαμο υπογραμμίζει ότι «παραιτείται για να προστατέψει την αξιοπρέπειά της» διότι «δεν μπορεί να παραμείνει σε μια κυβέρνηση η οποία δεν υπερασπίσθηκε την εντιμότητά της».

Η 39χρονη Ντε Τζιρόλαμο, που ανήκει στην Κεντροδεξιά και στη Βουλή έχει ενταχθεί -μετά την διάσπαση της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- στο κόμμα Νέα Κεντροδεξιά του (αντιπροέδρου της κυβέρνησης) Αντζελίνο Αλφάνο, φέρεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, που δημοσίευσε το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνδιαλέξεών της- να είχε προθυμοποιηθεί να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής στελεχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πόλη Μπενεβέντο της κάτω Ιταλίας.

Aκόμα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, «διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με το ότι διεξάγεται έρευνα για διαβλητή χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ενίσχυση της γεωργίας».

Η κεντροδεξιά πολιτικός, η οποία δεν έχει λάβει ως τώρα κλήση σε απολογία, είχε ήδη αντικρούσει τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι «εργάσθηκε πάντα υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς να ευνοήσει ποτά κανένα συγγενικό της πρόσωπο ή να ασκήσει κανένα είδος πίεσης για διορισμό στελεχών στον τομέα της υγείας».


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από