Κλίμα «εθνικής ενότητας» διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Σε μια συγκυρία όπου στη χώρα υπάρχει «πολιτική και κοινωνική ένταση και οξύτατη πολιτική αντιδικία», παρατήρησε, στη  σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπήρξε «ένα κλίμα συναντίληψης, σοβαρότητας και συναίνεσης, ως προς τη στρατηγική κατεύθυνση και τους επιμέρους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, που εντάσσονται σε έναν κοινό στρατηγικό σχεδιασμό».

Αναφέροντας εξάλλου, ότι στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν όλες οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι όλα αυτά βρίσκονται σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση.

Όμως, «ευτυχώς» τόνισε, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης, μολονότι κάνουμε μια σκληρή οικονομική διαπραγμάτευση από δυσμενή θέση, δεν έχει ασκηθεί ασύμμετρη ή αθέμιτη πίεση εναντίον μας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από τη ΝΔ έλαβαν μέρος οι  Κ.Τασούλας και Γ.Κουμουτσάκος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Δρίτσας και ο Παν.Τριγάζης, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος και ο Ν.Σηφουνάκης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ και ο Ιω.Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης, ενώ δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από