Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν  στη βόρεια Ελλάδα, όπου χθες σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.
Στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και την πόλη των Σερρών το θερμόμετρο έδειχνε γύρω στις 7 το πρωί 1 βαθμό Κελσίου. Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Κατερίνη, -2 βαθμοί στον Πολύγυρο, -6 βαθμοί στην Έδεσσα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά.
Ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Καϊμακτσαλάν, το Σέλι, τα 3-5 Πηγάδια και τη Βασιλίτσα, ενώ κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά Σερρών.
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονίας.
Στη Θεσσαλονίκη, κλειστός λόγω του παγετού είναι ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης την Κυριακή μετά το μεσημέρι και παγετού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 66ο χλμ έως το 70ό χλμ, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, από το 58ο χλμ έως το 75ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Βαρβάρας και από τη Διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έως τη Διασταύρωση Παλαιοχωρίου.
Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνραι στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- χιονοδρομικού κέντρου Βόρας, μετά το 12ο χλμ, στην Πέλλα, στην επαρχιακή οδό Σελίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μετά το 17ο χλμ στην Ημαθία, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων από το 15ο ως το 27ο χλμ στο Κιλκίς.
Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο της Πιερίας και Σερρών η κίνηση διεξάγεται κανονικά.
Αλυσίδες χρειάζονται επίσης από το 18ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 30ό έως το 50ό χλμ Καστοριάς- Ιωαννίνων, από το 24ο έως το 45ο χλμ Γρεβενών- Σαμαρίνας και από το 35ο ως το 50ό χλμ από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από