«Περίπου 4.000 άτομα θα απασχοληθούν στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν πάνω από 500 επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, κοντά στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Μιλώντας για το έργο, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την Ιόνια Οδό ως έναν πολύ σημαντικό δρόμο, διότι, όπως είπε, ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας που είναι το λιμάνι της Πάτρας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Ακτιο - Αμβρακία, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμισι χρόνο. Επίσης ανακοίνωσε την προκήρυξη του έργου για τη σύνδεση του εν λόγω οδικού άξονα με τη Λευκάδα, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της υποθαλάσσιας σήραγγας της Λευκάδας.

Σχετικά με τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι δημόσιες επενδύσεις που γίνονται στους πέντε παραχωρησιακούς δρόμους που κατασκευάζονται στη χώρα, φθάνουν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Υποδομών αναμένεται να επισκεφθεί επίσης δύο εργοτάξια της Ιονίας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από