Ο Μάικλ Ολαιτάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής (σκόρερ και δημιουργός) του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0 επί της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια.

Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν τη διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, έφθασαν τα 61 γκολ, έχουν δεχτεί μόλις έξι σε 21 αγωνιστικές και βρίσκονται μέσα στο στόχο της δημιουργίας νέου ρεκόρ καλύτερης επίθεσης (102 γκολ τη σεζόν 1973-1974) και άμυνας (έχει δεχτεί 13 γκολ την περίοδο 1972-1973). Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί των 32 εκτός έδρας αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ηττηθεί.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς στη Ξάνθη με 10 παίκτες. Πρώτος πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια ο Ντε Γκουζμάν στο 48΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο μέσος της Ξάνθης είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη στο α΄ ημίχρονο για διαμαρτυρία και είδε την κόκκινη κάρτα γιατί σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι. Από πλευράς Ολυμπιακού αποβλήθηκε με απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα ο Χολέβας για αγκωνιά που έδωσε εκτός φάσης στον Σολτάνι στο 73΄.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και είχε γρήγορο ρυθμό. Η ομάδα του Μίτσελ που είχε αλλαγές στην ενδεκάδα δεν έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Ολαϊτάν έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Μίτσελ ο οποίος του εμπιστεύτηκε θέση στην ενδεκάδα. Ο νιγηριανός επιθετικός βρέθηκε στο τερέν στο 16΄, όταν ο Βάλλας τον τράβηξε με τα χέρια, όμως ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε «παίζετε». Δύο λεπτά αργότερα ο Ολαϊτάν μπήκε σαν βέλος μέσα την περιοχή των γηπεδούχων αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στην τρίτη προσπάθεια του μέσα την περιοχή της Ξάνθης, ο Νιγηριανός πανηγύρισε την επιτυχία του γκολ. Στο 24΄ ο προωθημένος Παπαδόπουλος έπιασε σουτ, ο Μπέρτος δεν μπόρεσε να διώξει καλά τη μπάλα και ο Ολαϊτάν πετάχτηκε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Ο Νιγηριανός ήταν δημιουργός του δεύτερου γκολ. Με παράλληλη σέντρα βρήκε αμαρκάριστο τον Ιμπαγάσα ο οποίος από κοντά κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού στο 89΄( 0-2).

Οι γηπεδούχοι μόχθησαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Τριάδη (19΄, 35΄), Βάλλα (κεφαλιά στο δοκάρι στο 27΄), Μάνταλο (87΄), όμως στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Κίτρινη κάρτα: Φουστέρ, Μπονγκ.

SKODA Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας (83΄ Ράνος), Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Τριάδης (61΄ Κομεσίδης), Κάλβο, Μάνταλος, Σολάρι (61΄Σολτάνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Mανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (78′ Μπονγκ), Φουστέρ (86΄ Εντινγκά) , Ντομίνγκες (69΄ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.